Information 
FAQ
Här finner ni svaret på några av era vanligaste frågor..

tips Varför är Clix så bra som ni säger?
Clix ÄR en bandtäckning, dvs. inga tätningsband, inga skruvar med tätningsbrickor, inga lösa delar. OCH infästningarna tillåter rörelser i plåten.
tips Är Clix ett vanligt byggplåtsystem?
Nej, Clix profilen är en vidare utveckling av den traditionella bandtäckningen och gör att montaget går fortare, kräver mindre verktyg, och ger en slätare yta.
tips Vad skiljer ett vanligt byggplåtsystem med bandtäckning (Clix) då vi pratar livslängd?
Skillnaden mellan dessa system är att hur man gör vid skarvar och infästningar, som ni säkert vet rör sig plåt vid temperaturväxlingar, dvs. i de system där man drar en skruv rakt ner igenom plåten och tätar med en gummitätning kring skruven, där har man livslängden på gummitätningen som styr hur länge taket håller tätt, och den brukar hålla ca 7-10år, och detta tillsammans med att plåten rört sig under dessa år, då har skruv gjort hålet större, och läckage kommer att börja här. Det ska vara 6 skruvar per kvm om man har plåttak, och har du ett tak på 100 kvm så har du 600 hål i ditt tak.
tips Vad skiljer i livslängd, Clix mot tegel-betong pannor?
Detta är en vanlig fråga, tegel eller betong pannor är inget tät tak, det finns inga tätningar mellan pannorna, så denna typ av tak är helt beroende av att pappen under pannorna är OK. Idag finns det inga leverantörer av takpapp som lämnar längre garanti än 10år, dock skall sägas att om man jämför ett papptak med eller utan tegelpannor så håller det med ”skyddande” tegel längre, då pappen inte blir utsatt för direkt sol ljus.
tips Använder Clix speciell plåt om det håller så länge?
Clix använder plåt som kommer från kända leverantörer som ger en garanti på färg och plåt på minst 25 år.
tips 30 års garanti? Måste man byta taket efter 30 år?
Nej absolut inte, bandtäckta plåt tak håller över 100år med endast enklare underhåll.
tips Om jag som privatperson gjort delar av montaget själv för att spara pengar det, gäller garantin då?
Clix garanterar systemet och plåten så om det visar sig att det läcker i vårt system så står vi för detta, men detta har aldrig hänt, blir det ett problem är det för att genomföringarna inte utförts enligt gällande anvisningar och regler, och har man gjort delar av taket själv och en sedan låter en yrkesman göra endast genomföringarna kan det bli en tvist vem som skall åtgärda de fel som finns.
tips Hur gör man med Clix vid hinder/genomföringar?

Allt utförs i princip enligt Bygg ama -98. Det vill säga, allt ska falsas ihop, Clix är dock godkänt som enkelfals ned till 14° lutning.

Det finns inga prefabricerade genomföringar, detta bör utföras av en Clix montör.

tips Clix systemet går väl inte att falsa!
Blanda inte ihop Clix med andra system på marknaden. Det finns andra aktörer på marknaden som säljer tak med bandtäckt utseende, men som egentligen är en ”TRP” produkt. Clix är en bandtäckning!
tips Krävs det dyra maskiner med Clix?
Nej det krävs inga dyra verktyg, vanliga handverktyg för plåtslagare räcker, och i visa fall även en falsslutare som kan hyras eller köpas från oss.
tips Vågar man prova Clix? Tänk om vi inte förstår hur man löser vissa problem? Vi vill inte riskera att stå med ”skägget i brevlådan”.

Clix kan aldrig garantera att en ”icke” Clix montör kan lägga detta system.

Vi har dock telefonsupport och BRA instruktioner på vår hemsida, som vi hoppas hjälper dig, oavsett om du är plåtslagare eller privatperson.

tips Får man verkligen ha enkelfalsning på ett tak?
Clix är ingen enkelfals, det är ett helt eget system som bygger på enkelfalstäckning.
tips Enkelfals på 5,7° lutning?
Clix är som tidigare nämnts, inte en enkelfals. Clix är en helt egen produkt, testat av Statens Provningsanstalt (SP) och godkänd ned till 5,7°. (Dock ska alla infalsningar göras med dubbelfals under 14°.)
tips Testat, vad betyder det i praktiken?
Det betyder att Clix profilen är typgodkänd av Boverket och faller därför under de kontroller och garantier som innefattas i detta.
tips Vem är typgodkänd?
Alla som har testat sin produkt hos en opartisk kontroll organisation, som t.ex. SP, och där får ett godkännande. SITAC gör sedan långtidstest (10 år) av produkten, och blir den godkänd, kommer man få regler och anvisningar om hur kontrollerna på företaget ska skötas. Detta är bra för ALLA, då det är lätt att sköta garantier och eventuella problem som kan uppkomma.
tips Finns det fler företag som har typgodkända takplåtar?
Ingen mer än Clix, oss veterligen. Detta är för att Clix är det enda prefabricerade systemet i plåt som inte har några skruvhål i den täckande ytan. Som vi alla vet, skulle INGEN plåt med skruv rakt igenom plåten klara ett 10 års test. Det är just detta som vi ALLA vet är det bästa med alla typer av bandtäckning.
tips Vad skiljer i utseende mellan traditionell bandtäckning och Clix?
Falshöjden på Clix är något högre (35 mm) och plåtarna är något smalare (485 mm). Det blir mer ”liv och skuggningar” på taket, eller fasaden. Clix får en otrolig slät och jämn plåt, inga sträckningar som gör att den ser bucklig ut.
tips Vem är innovatören och vart kommer produkten ifrån?
Innovatören av Clix profilen är en plåtslagare som har arbetat med plåttäckningar i 30 år. Clix är alltså ingen skrivbordsprodukt, utan utvecklat i ett litet plåtslageri under många kalla vinterdagar i Norrland.
tips Hur tätt ska man klamra?
Clix har inga lösa klamrar, infästningen görs på högfals sidan i de förstansade hålen, detta för att få antal per m2 (c/c 600). 
tips Montage tid?
Vi vet att montage tiden för Clix är upp till 70 % lägre än vid traditionell bandtäckning. Detta genom den höga grad av prefabricering vilket ger mer effektiv montage tid. Det är möjligt att arbeta längre in på den kalla delen av året.
tips Finns tak säkerhet?
Ja, det finns komplett som Ni kan också köpa direkt av oss eller av Welland AB.
tips När är det inte lämpligt att använda Clix?
Om det är inåtgående rännor, och vid extremt låg taklutning (under 5,7°).
tips Kan man använda Clix på fasad?
Ja, ett mer lätt monterat fasad system får man leta efter! Alla som har sett Clix på fasad och jämfört den med traditionell bandtäckning, är förvånade över hur otroligt jämna och fina profilerna är. Skillnaden mot takplåt är att fasadplåt inte har falsfett inlagt i hög falsen.
tips Hur sker leveransen?
Vi levererar plåten direkt till Ert objekt.
tips Vad ingår i leveransen?
Du kan få med vattenavrinning, taksäkerhet, infästningar, fotplåt, vindskivor och även andra plåt produkter som du vill ha.
tips Hur sker beställningen?
Faxa eller maila in Er beställning.
tips Kan privatpersoner köpa plåt direkt av Clix?
Ja, men Clix är alltid noga med att berätta vad det innebär att själv försöka montera en bandtäckning och rekommenderar därför alltid en Clix montör!


Please excuse my oversight, obviously my previous rolex replica sale of my situation was unclear. You indicated below that I believe swiss replica watches you told me. Therefore I would understand you to realize, as I explained, we do not possess a digital replica watches. I would be inconvenienced further than I already have replica watches uk and suffer additional expense to secure same. Further, I fail to understand how a swiss replica watches to show the situation to your factory is going to help me.
© Copyright 2019 CLIX Steel Profile AB | Alla rättigheter reserverade | E-post: info@clix.se